Kulinarika


MOCARELA
Je sir iz južne Italije in sinonim Neaplja. Sir je snežno bele barve, milega okusa, s porcelanasto površino, testo je mehko in elastično, z majhno vsebnostjo maščob. Narejena je največkrat iz bivoljega ali kravjega mleka, ponekod tudi iz ovčjega mleka, najbolj cenjena je bivolja (mozzarella bufala).




Rezultat iskanja slik za mocarela





TIRAMISU
 Je priljubljena sladica z okusom kave. Izdelana je iz piškotov točanih v kavi,iz večih plasti s stepeno mešanico jajc, sladkorja in mascarpone sira, aromatizirano s kakavom. Recept je bil prilagojen za mnoge vrste tort in drugih sladic.
 Rezultat iskanja slik za tiramisu




PANNACOTTA
Je italijanska sladica iz sladke smetane, ki je zgoščena z želatino. Krema je lahko aromatizirana z rumom, kave, vanilije ali drugo aromo.



Rezultat iskanja slik za pannacotta